Marrie van Raaij

Ik ben Marrie van Raaij. 39 jaar geleden ben ik geboren in Veenendaal.  Ik ben het 2e kindje van mijn ouders. Ze gaven mij de namen van mijn oma: Maria, Jacoba, Catharina en als roepnaam Marrie. Na mij worden er nog 10 kinderen geboren.

Dit bericht is geplaatst op 12-02-2017

Ik ben opgegroeid in een heel druk, levendig gezin. Mijn vader had een eigen bedrijf en mijn moeder was fulltime moeder. Doordat ik de tweede van het gezin was, was het vanzelfsprekend om veel mee te helpen in huis en met de kinderen. Nu ben ik van mezelf ook echt wel een zorgtype en hielp ik mijn moeder graag. Voordat mijn ouders trouwde was mijn moeder van de pinkstergemeente en mijn vader van de hervormde kerk. Met hun trouwen besloten ze zich aan te sluiten bij de hervormde gemeente in Veenendaal. Tot mijn 5de woonde ik in Veenendaal toen verhuisde we naar Lunteren.

Op een gegeven moment mocht ik op kamp bij het Koetshuis bij kasteel Rhedeoord in Rheden. Geweldig!
Op de eerste kampweek leerde ik een meisje kennen wat een hele goede vriendin van mij werd. Ik was ontzettend blij tijdens deze kampweken, ieder jaar keek ik er naar uit om te gaan.
Wat maakte het daar dat ik er zo graag heen ging? Iedereen was daar christen, je kon met iedereen en vooral ook belangrijk met leeftijdsgenootjes over Jezus praten. Rond mijn elfde waren mijn vriendin en ik heel erg geraakt tijdens een samenkomst op kamp. We zochten de kampleiding op om erover door te praten. Onze hartjes verlangden ernaar om kinderen van Jezus te zijn.
Mijn vriendin en ik hebben toen ons hart aan Jezus gegeven en we zijn door de kampleiding gezegend. Ooooh.. wat was ik blij!!
Maar het thuiskomen en weer naar school en onze eigen kerk gaan vond ik erg moeilijk.

Toen ik 15 was verhuisden we naar Renswoude, ik ging toen naar het Ichthus-college. Daar kreeg ik een vriendin die naar een andere kerkelijke gemeente ging waar ik af en toe heen mocht. Dit waren mooie, fijne diensten.

Op mijn 17e kreeg ik verkering met Jan-Willem en we trouwden op mijn 22e. Samen gingen we naar de CGK en deden daar belijdenis maar ook toen had ik het verlangen al om me te laten dopen.

Als ik net bevallen ben van ons tweede kindje verhuizen we best onverwachts naar Zwitserland. Daar zetten we een christelijk hotel op waar we ook wekelijks onze eigen diensten hebben. Het gedeelte van de avondsluitingen en de kerkdiensten nam ik voor mijn rekening samen met een evangelist die voor ons werkte. Wat hebben we veel mooie diensten/samenkomsten beleefd. Bijzonder!

Na 3 jaar verhuisden we terug naar Nederland naar Scherpenzeel. Daar sluiten we ons aan bij De open hof (CGK). We krijgen er nog 2 kinderen bij. Rijk gezegend!!
Samen met nog iemand (wat later mijn vriendin werd) coördineerde ik het kinderwerk bij deze gemeente. Dit heb ik altijd met veel liefde en passie gedaan. Het verlangen om me te laten dopen bleef. Maar dat was in deze gemeente geen optie. In deze periode heb ik verschillende keren op het puntje van mijn stoel gezeten als we te gast waren bij een doopdienst en er dan een uitnodiging werd gedaan.

Later verhuisden we naar Nunspeet. Na een tijdje daar te wonen  gaat het helaas niet goed met ons huwelijk, met uiteindelijk een tijdelijk uit elkaar wonen. Het is nu 1.5 jaar geleden dat ik met de kinderen naar Barneveld ben verhuisd. De afgelopen periode is heel moeilijk voor ons geweest….Ik blijf geloven dat er een weg komt voor ons als gezin.

Sinds een jaar gaan we naar de diensten van de Mozaiek0318. Hier ben ik heel dankbaar voor.

Een aantal maanden geleden heb ik deel mogen nemen aan een cursus van Groundwork, niet wetend wat er deze cursus ging gebeuren. Best spannend!
In deze dagen mocht ik Jezus nog beter leren kennen. Er zijn hele mooie dingen gebeurd! Het mooiste was dat ik Hem mocht ontmoeten en dat Hij tegen me zei: ‘Marrie, Ik ben er altijd voor je geweest en zal er altijd voor je zijn. Wees maar niet bang.’

Als ik terug kijk op mijn leven moet ik denken aan het gedicht van de voetstappen op het strand. Jezus is met mij meegegaan en heeft me gedragen/draagt me wanneer het moeilijk was/is.

Een verlangen wat er al van kinds af aan is gaat over 1 week gebeuren. Ik mag me laten dopen in Zijn gemeente en volmondig JA zeggen!
Hoe mijn leven ook verder zal zijn!

Ik zing graag en ervaar Gods Liefde dan van heel dichtbij een lied dat veel in mijn hart is en wat ik ook graag zing is:

U die mij geschapen hebt,
U wil ‘k danken hoe ik mij ook voel
En U gehoorzaam zijn
Heer U bent mijn doel.