Ria het Jonk

Ik ben Ria het Jonk, 35 jaar, woon in Veenendaal en ben alweer 16 jaar getrouwd met Corné het Jonk. Samen hebben we een dochter van 12 en een zoon van 10 jaar. Ik ben opgegroeid zonder vader en ben op mijn 16e in een pleeggezin terecht gekomen omdat mijn moeder om diverse redenen niet in staat was om voor mij te zorgen.

Dit bericht is geplaatst op 09-04-2017

Mijn man, die opgegroeid is in een reformatorisch gezin, heb ik leren kennen toen ik 14 was. Mijn pleegouders waarbij ik 3 jaar in huis heb gewoond kwamen uit dezelfde kerkelijke gemeente als mijn schoonouders. Dit was voor mij de eerste kennismaking met het geloof.

Corné en ik zijn getrouwd in de Hervormde kerk, hebben onze kinderen laten dopen en hebben belijdenis gedaan. Op de dag dat we belijdenis deden heb ik mijzelf laten dopen (besprenkeling).

Het geloof deed niet zo veel met mij, nooit echt gedaan. Ik geloofde wel in God  maar dat was het dan ook wel.

2,5 jaar geleden besloten we een andere gemeente op te zoeken. We waren inmiddels al een jaar niet meer naar de kerk geweest. Kerken zat toch in Veenendaal? Mozaiek0318 was de 1e kerk waar we binnen stapten.  We zijn nooit meer weggegaan! In deze gemeente, waar alle religie wegvalt,  heb ik Jezus leren kennen.

Het verlangen om mijzelf te laten dopen heb ik nu ongeveer een jaar, maar telkens vroeg ik mijzelf af wat de toegevoegde waarde was. Ik was toch al gedoopt? En was ik wel “Christelijk” genoeg? Inmiddels weet ik dat ik voor God zeker goed genoeg ben!

Als ik terugkijk op mijn leven zie ik dat God er altijd was. Op de bergen en in de dalen. Door Zijn liefde voor mij ben ik de vrouw geworden die ik vandaag ben, Zijn geliefde dochter! Als antwoord op Zijn liefde voor mij wil ik mijzelf laten dopen.