Rebecca van Euwijk

Hallo! Ik ben Rebecca Euwijk, 22 jaar oud en ik woon in Ede. Ik ben geboren in Ridderkerk en via Hardenberg in Ede terechtgekomen. In juli 2017 hoop ik mijn diploma te ontvangen en mag ik mij logopediste noemen. Ik ben opgegroeid in een liefhebbend gezin met mijn ouders en broertje (18). Ook ben ik heel blij dat ik de vriendin ben van Martijn van Breden.

Dit bericht is geplaatst op 09-04-2017
Ik mag mij gelukkig prijzen dat ik in een gelovig gezin ben opgegroeid met ouders die mij ter doop hebben gehouden en mij kennis hebben laten maken met God en Jezus. Daardoor heb ik een goede basis voor mijn verdere leven met Jezus en daar ben ik mijn ouders erg dankbaar voor. Dit is niet altijd vanzelfsprekend heb ik van dichtbij gemerkt. In mijn familie zijn er mensen die God de rug toegekeerd hebben en dat is erg verdrietig. Juist aan hen wil ik laten zien wie Jezus is en wat Hij voor mij betekent.
Ik heb in mijn leven gemerkt hoe trouw God is, zelfs in mijn naam wat verbond/trouw betekend. Toen ik met mijn ouders en broertje van het westen naar het oosten van het land verhuisde heeft God ons zo gezegend en dat merken we nog op de dag van vandaag. Toen ik op mijn 17e naar Ede verhuisde en het opeens allemaal zelf moest doen, was Hij daarbij en heeft Hij voor mij gezorgd. Ik heb een fijne tijd gehad in de vrijgemaakte kerk in Ede en heb daar ook in 2012 belijdenis mogen doen. Ook later toen ik in een mindere periode zat was God trouw en liet Hij merken dat Hij alles in de hand heeft en voor mij zorgt. Daarin heb ik ook Martijn als zegen van Hem ontvangen. Samen zijn we opzoek gegaan naar een gemeente die bij ons past en waar wij ons beiden thuis voelen en dat is Mozaiek0318 geworden, waarvan we sinds januari deel zijn! We staan achter de visie van de gemeente en hopen daar ons steentje aan bij te dragen.
Mijn moeder was altijd actief in de organisatie van de AlphaCursus in de kerk en door haar enthousiasme ben ik, toen ik in Ede kwam wonen, betrokken geraakt bij de StudentAlpha. Dat waren erg bijzondere seizoenen en ik heb daar echt God aan het werk gezien en de kracht van Zijn liefde gemerkt. Dit heeft mijn geloofsleven verder vormgegeven. Ook het mede-organiseren van KerstOutreachEde heeft mij doen beseffen hoe groot God is en door wat voor bijzondere wegen Hij werkt.
Graag wil ik gedoopt worden omdat ik een passie heb voor Jezus en mijn leven in dienst wil stellen van Hem.  Als discipel wil ik Hem volgen en doen wat Hij van mij vraagt. Dat is niet altijd makkelijk, maar God is een liefdevolle en genadige God en ik vertrouw op Hem. Er zijn mensen in mijn omgeving met andere standpunten over de doop. Daarom was het voor mij niet makkelijk om deze beslissing te nemen. Samen met Martijn is het verlangen gegroeid om gedoopt te worden en daarom zijn we naar de doopinformatieavond gegaan. Daar besefte ik dat het enige dat mij nog tegenhield mensen waren in mijn omgeving. Luister ik naar hen of naar wat God van mij vraagt? Zoals Jezus aan Saulus vroeg vraagt Hij ook aan mij: “Wat aarzel je nog?”