Martijn van Breden

Ik ben Martijn van Breden, 24 jaar oud en afkomstig uit Haulerwijk. Daar ben ik opgegroeid en heb ik mijn hele leven gewoond. Anderhalf jaar geleden ben ik naar Ede verhuisd om daar te beginnen aan mijn studie. Ik volg de opleiding Godsdienst Pastoraal Werk aan de Christelijke Hogeschool Ede.

Dit bericht is geplaatst op 09-04-2017

Ik kom uit een fijn gezin wat al een heuse familie is met getrouwde broers en zussen en 10 neefjes en nichtjes. Van kinds af aan hebben mijn ouders mij God leren kennen. Zolang ik bij mijn ouders woonde ben ik lid geweest van de GKV Kruiskerk. Ik ben dankbaar dat mijn ouders mij hier hebben laten dopen als kind en later heb ik belijdenis van mijn geloof gedaan in deze kerk.

Na mijn middelbare school ben ik autoverkoper geworden. Omdat ik in dat werk vastliep ben ik het  EH Traject gaan volgen op de Evangelische Hogeschool in Amersfoort. In de tijd op de EH heb ik veel geleerd over mijzelf en over God. Daar heb ik God leren kennen als een Vader waarmee ik een relatie kan hebben. Wat mij het meeste heeft aangesproken is de uitdaging om in mijn leven ook Jezus te volgen. Dit is het begin geweest van mijn leven met Hem, een levend geloof in God.

Om mij heen begonnen meer mensen te veranderen door het volgen van Jezus. Mijn broer is daarin een voorbeeld geweest hoe God mensen kan veranderen. Toen hij gedoopt werd in een evangelische gemeente heeft dat veel indruk gemaakt op mij.

Nu ik Jezus probeer te volgen in mijn leven, het gaat niet altijd even goed, is mijn leven veel mooier geworden. Het heeft ertoe geleid dat ik de opleiding ben gaan doen waar ik nu mee bezig ben. Het heeft mij naar Ede gebracht waar ik nu met veel plezier woon. Hier heb ik mijn geweldige vriendin Rebecca leren kennen. Samen met haar ben ik gaan zoeken naar een kerk die bij ons beiden past. Dit is Mozaiek0318 geworden waarvan wij sinds januari deel zijn.

En toen kwam de doopinformatieavond. Ik had al heel lang het verlangen om mij te laten dopen, maar er waren veel dingen die mij afstand lieten houden. Ik wilde eerst graag een gemeente vinden waar ik verder kon groeien in mijn relatie met God. En dan waren nog de mensen om mij heen die andere standpunten hadden wat betreft de doop. Ook ik probeerde hier met mijn verstand uit te komen. Ik wil anderen geen pijn doen met mijn standpunt voor de geloofsdoop. Ik liet het maar in het midden, maar het verlangen bleef. Toen wij deel geworden waren zijn we naar de doopinformatieavond gegaan. Wij waren beiden enthousiast maar ik zocht nog de bevestiging van God dat NU het moment was, gewoon om zeker te zijn. Twee dagen later kreeg ik duidelijk de bevestiging die ik zocht, zo duidelijk dat ik moest lachen en huilen tegelijk.

Het is duidelijk, ik wil mij laten dopen. Alle dingen die mij nog dwars zitten in mijn leven, daar wil ik niet meer naar luisteren. Het oude leven wil ik achter mij laten en met heel mijn hart Jezus volgen…  zonder compromissen!