Robin Kramer

Ik ben Robin Kramer. Ik wil me laten dopen om mijn belijdenis nu extra kracht bij te zetten.

Dit bericht is geplaatst op 11-06-2017

Ik deed op 19 april 2015 belijdenis in mijn oude gemeente de Nederlands Gereformeerde Kerk te Houten. Het was een hele mooi dienst en ik deed mijn belijdenis met volle overtuiging.

Mensen zeiden na de dienst tegen mij: ‘’Welkom in de strijd, waar mensen een keus maken voor God, daar komt strijd in hun leven’’. Die ervaring had ik ook. Mijn geloof was nog niet sterk genoeg of ik was niet genoeg overtuigd maar het geval was dat ik toehapte en verkeerde keuzes begon te maken. Ik kreeg een relatie met een ongelovig meisje, en maakte de keuze om niet meer naar de kerk te gaan. In deze periode wisselde mijn gezin van kerk. Van de Nederlands Gereformeerd Kerk naar Mozaiek0318. Zij gingen zich aanmelden en werden deel….Ik niet…. Ze kwamen elke week in de kerk. Ik niet. Zo bleef ik achter..

Maar afgelopen jaar op de Vrij Zijn Zomerconferentie van 2016, veranderde wat in mij.
Ik had diverse gesprekken en er werd veelvuldig voor me gebeden. Ze vertelde me dat een relatie waarin je partner niet geïnteresseerd is in het geloof en gesprekken niet mogelijk zijn  ongelooflijk moeilijk wordt. En ze baden dat ik een goede keuze mocht maken. De conferentie eindigde en ik ging naar huis.

Thuis gekomen besloot ik de relatie te beëindigen. Niet omdat ik het zo sterk voelde.. maar in geloof. Ik was nog niet overtuigd maar ik wilde een stap in geloof doen met God.

De periode erna was enorm hectisch. Er was veel strijd. Ik kreeg spijt van mijn keuze en mijn ex speelde nog een grote rol in mijn gedachte. Ik wilde God zo graag volgen maar er zat nog zoveel in mijn hoofd. Ik probeerde me te focussen op God en ging weer wekelijks naar Mozaiek0318. In deze heftige tijd hebben een aantal nummers mij enorm geholpen.  Het nummer van Matthijn Buwalda (Staakt de strijd) en het nummer van Kees Kraayenoord  (Houd Vol ).

Nu anno 2017 gaat het echt goed met mij, ik kom wekelijks in de kerk. Ik heb me aangemeld voor de introductiecursus en ik merk dat mijn relatie met God zo erg verbeterd is! Mijn grootste wens was om nog een keer gedoopt te worden. En ik wil daarom wil ik gaan staan voor de belijdenis die ik in 2015 deed en deze bekrachtigen met de doop.  Op deze manier wil ik aan iedereen  laten zien dat God mijn HEER en Vader is.

Ik weet nu dat wat er ook nog mag gebeuren in mijn leven, dat God mij nooit zal verlaten!