Tjerk Hubregtse

Ik ben Tjerk Hubregtse, 24 jaar oud, inmiddels bijna een jaar getrouwd met een fantastische vrouw en we wonen samen met onze kat Guus in Ede. We zijn samen nu ongeveer een jaar deel van Mozaiek.

Dit bericht is geplaatst op 13-06-2021

Zelf ben ik als kind gedoopt in een reformatorische kerk, maar daar heb ik me nooit helemaal thuis gevoeld. Toen ik een jaar of 16/17 was, ben ik op zoek gegaan naar welke kerk dan wel bij me past. Mozaiek was die plek. Een plek waar ik mezelf kon zijn, het gevoel had dat ik welkom was, wat ik ook met me meedroeg.

Sinds ik een aantal doopdiensten in Mozaiek heb gezien, groeide het verlangen om mezelf te laten dopen. Maar elke keer verzon ik excuses voor mezelf om het niet te doen. Onder andere vanuit angst voor het onbekende en oordeel van anderen. Toch blijft het gevoel om het te doen sterk en heb ik de afgelopen jaren ontdekt dat ik dingen in eigen kracht maar even volhoud en God elke keer opnieuw nodig heb. Die behoefte aan Gods constante aanwezigheid in combinatie met het blijvende gevoel om me te laten dopen, maakt dat ik wil kiezen voor Jezus.