Alinda Lam

Ik ben Alinda Lam, 22 jaar en geboren in Woerden. Ik studeer aan de pabo en woon in Utrecht. Ik ben christelijk opgevoed en kom sinds mijn jeugd in verschillende evangelische en baptisten gemeenten

Dit bericht is geplaatst op 13-06-2021
Alinda Lam

In de afgelopen tijd ben ik meer gaan nadenken over de doop. De doop voelde vooral als een belemmering, omdat ik niet aangesloten ben bij een gemeente en ik nog niet weet waar ik mij bij zou willen aansluiten. Dit was een reden om het niet te doen. 
Sinds een tijdje lees ik met mijn christelijke vriend het boek Handelingen. Hierin is mij opgevallen hoe makkelijk er in die tijd gedoopt werd. Wanneer je geloofde in Jezus en zijn kruisiging en opstanding en hem wilde volgen, liet je je dopen. Dit geeft voor mij ook aan dat het niet uitmaakt waar je je laat dopen. 
Ik zit aan het einde van mijn pabo studie. Ik richt mij nu vooral op het vormen van mijn visie (op onderwijs), wat voortkomt uit je kernwaarden. Hier kwam, door een leerkracht, de vraag naar voren: 'Stel je bent op je 60e verjaardag, wat zou je willen dat mensen in je kring over je gaan zeggen'. Wat gelijk in mijn opkwam was: 'dat ik heb geleefd zoals Jezus leefde'. Ik word mij meer en meer bewust dat de grondslag van mijn handelen in mijn geloof in Jezus ligt. Ik wil mij laten dopen omdat ik hem wil volgen en meer op hem wil lijken. Daarnaast heb ik een sterk verlangen om mee te bouwen aan Zijn koninkrijk hier op aarde.