Alpha cursus

Ben je op zoek naar de zin van je leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en houd je van een goed gesprek? Of wil je je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof? Dan is de Alpha cursus iets voor jou!

Wat is de Alpha cursus?
Op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoud, dat is de Alpha cursus. Op de Alpha cursus ontmoet je heel verschillende mensen. Iedereen heeft zo zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. Tijdens de bijeenkomsten wordt op een leuke en eigentijdse manier de basis van het christelijk geloof besproken.

Wat zijn de onderwerpen?
Op de tien avonden komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: Is er meer? Wie is Jezus? Bidden, waarom en hoe? Hoe zit het met de kerk? Hoe leidt God ons?

Wat kun je verwachten?
De Alpha cursus start met een lekkere maaltijd. Na de maaltijd luister je naar een boeiende inleiding. Daarna praat je in kleine groepjes door over het onderwerp. Halverwege de cursus gaan we samen een weekend weg om het thema de Heilige Geest uit te diepen. Lijkt het je wat? Kom dan de eerste keer gewoon eens vrijblijvend kijken of de cursus iets voor je is.

Najaar 2017 start er weer een Alphacursus in Mozaiek0318. De avonden beginnen om 18:00 uur, duren tot ongeveer 21:00 en zijn inclusief maaltijd. De bijeenkomsten worden gehouden in de kantine van Hardeman. Deelname is gratis en opgeven kan via alphacursus@mozaiek0318.nl. We kijken naar je uit!

3 september Wie is Jezus?
10 september Waarom stierf Jezus aan het kruis?
17 september Hoe kan ik zeker zijn van mijn geloof?
24 september Bijbellezen waarom en hoe
1 oktober Bidden waarom en hoe
6 oktober

7 oktober

Wie is de Heilige Geest?

Wat doet de Heilige Geest? &

Hoe kan ik vervuld raken van de Heilige Geest?

 15 oktober Herfstvakantie
 22 oktober Hoe kan ik het kwade weerstaan?
29 oktober Waarom en hoe vertel ik het aan anderen?
5 november Geneest God ook nu nog?
12 november Hoe zit het met de kerk?
19 november Hoe nu verder?

 

Locatie
De cursus wordt gehouden aan de Generatorstraat 23 in Veenendaal.

Contact

De Basiliek
Wiltonstraat 56
3905 KW Veenendaal

contact@mozaiek0318.nl